-
Uzaktan fitness eğitimi nedir, nasıl başlayabilirim ?
Amaçlarınız doğrultusunda tamamen kişiye özel hazırlanmış antrenman ve beslenme programlarıyla birlikte eğitim boyunca danışmanlık aldığınız bir sistemdir. Eğitime katılmak için ilk yapmanız gereken site üzerinden size uygun bir paket satın almak ve Google Play veya App Store üzerinden Simge Fitness uygulamasını indirmek. Uygulamayı indirdikten sonra tek yapmanız gereken sisteme giriş yapıp soru formlarını eksiksiz doldurmak ve form fotoğraflarını yüklemek. Tüm bu işlemleri tamamladığınızda en geç 7 iş günü içerisinde programlarınız sisteme yüklenecektir.
-
EFT veya Havale yoluyla eğitim almak için ne yapmak gerekiyor ?
Siteye girip gerekli bilgileri doldurduktan sonra ödeme kısmına geldiğinizde EFT-Havale seçeneğini seçip paketi satın almanız gerekiyor. Satın alma işlemini tamamladıktan sonra mail adresinize iban ve hesap bilgisi iletilecektir. Ödemeyi gerçekleştirdikten sonra uygulamayı indirerek sisteme giriş yapabilirsiniz.
-
Sağlık problemlerine ya da sakatlık durumuna göre program oluşturabiliyor musunuz ?
Tabii ki evet. Programlar kişinin sağlık durumu göz önüne alınarak hazırlanır ancak elbette bir rahatsızlığınız varsa doktorunuzun spor yapmanıza onay vermiş olması gerekir. Fıtık, diz ve eklem sorunları vb. her türlü duruma uygun antrenman programı hazırlanabilir. Aynı zamanda beslenme listesi kişinin alerjik durumları, sağlık durumu, tüketmeyi tercih etmediği gıdalar göz önüne alınarak hazırlanır.
-
Fotoğraf yüklemek zorunda mıyım?
Evet, fotoğraf yüklemeniz zorunludur. Sizden talep edilen fotoğraflar doğru postür analizi ve tamamen size uygun şekilde hazırlanacak antrenman ve beslenme programı için gereklidir.
-
Programlarla ilgili bir sorum olduğunda sizinle nerden iletişime geçebilirim ?
Uygulamadaki ' Sorularım ' bölmesinden anlık olarak soru oluşturup bizimle iletişime geçebilirsiniz.
-
Programlar ne zaman elime ulaşır?
Uygulamayı indirip giriş yaptıktan sonra gerekli formları doldurmalısınız.Bunu takip eden 1 hafta içerisinde size özel hazırlanmış antrenman ve beslenme planlarınız sisteme yüklenecektir.
-
Eğitimde programlar ne zaman değişir?
Eğer 1 aylık eğitim aldıysanız programlar değişmez. Açıklamada da belirttiğim gibi: her programın kullanım süresi 4 haftadır. Bu nedenle 1 aylık eğitimde size gönderilen 1 adet beslenme ve 1 adet antrenman programı, eğitim sürecinde alacağınız programların tamamıdır. Ancak 3 aylık ya da 6 aylık eğitim aldıysanız; 4 hafta dolduktan sonra size bildirim gelecektir. Uygulamaya girerek gerekli form ve bilgilerin güncellemesini yapmalısınız. Geri bildirim yaptıktan 3 iş günü içerisinde yeni programlarınız uygulamada güncellenecektir.
-
Programları uygularken geri bildirim yapmak zorundayım ?
Uygulamada sizden alınan geri bildirimlerin amacı hem sizi programın içinde motive etmek hemde sağlıklı bir takip süreci yöneterek gelişiminizi istatistiki verilerle görülebilir kılmaktır.
-
Üyelik dondurmak mümkün müdür?
Evet, mümkündür. Uygulamaya giderek 'Hesap Bilgileri' kısmına girdiğinizde 'Üyelik Dondurma Talep Et' botonunu tıklayıp nedenini ve süresini yazarak talep oluşturabilirsiniz. Talebiniz aynı gün içerisinde değerlendirilip tarafınıza olumlu-olumsuz dönüş yapılacaktır.odaklanarak yapın. Çalıştırdığınız kası düşünün, hareketleri boşa yapmayın!
-
Supplement (gıda takviyesi) kullanmak zorunda mıyım?
Hayır böyle bir zorunluluğunuz elbette yok. Ancak kullanmak isteyenlere önerilerde bulunup, supplement kullanımına dair planlama yapıyorum elbette.
-
Eğitimi şimdi satın alıp istediğim bir zaman başlayabilir miyim?
Evet başlayabilirsiniz. Eğitimi satın aldıktan sonra Simge Fitness uygulamasını indirip üye girişinizi yapmalısınız. Karşınıza çıkan bilgi formunu başlamak istediğiniz tarihten bir hafta önce cevaplamalısınız.Yani eğitimi satın alıp hemen başlamak istemiyorsanız formu hemen doldurmayınız.
-
Aldığım eğitimin bir kullanım süresi var mı?
Evet elbette var! Zaten paket süreniz dolarken uygulamadan size bildirim geliyor, bu bildirimlere geri dönüş yaparak güncel form ve bildirimi yapılmalı. Paket süresi bittiğinde uygulamadaki aktifliğiniz sona erecektir.
-
Amacım kilo almak ya da sadece kas kütlemi arttırmak, buna yönelik çalışma şansımız var mı?
Evet elbette var. Uzaktan eğitim sadece kilo vermeye yönelik bir program değildir. Kilo almak isteyenler, kas kütlesi arttırmak isteyenler, kondisyon arttırmak isteyenler ve hatta esnekliğini-dengesini arttırmak isteyenler de benimle beraber çalışabilir. Tüm bu hedefler doğrultusunda en uygun ve etkili programları oluşturarak sizi hedefe ulaştırmak benim görevim.
-
Fotoğraflarım online mecralarda paylaşılır mı?
Siz onay vermedikçe ASLA paylaşılmaz. Hiçbir fotoğraf kayıtlı tutulmaz. Onay verip vermediğiniz soru formunda sorulur.Soru formunda evet ya da hayır demişseniz sonradan bu kararınız değişirse uygulama üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
-
İdeal kilom nedir? Kaç kilo olmam lazım? Hedefimizi nasıl belirleriz?
İdeal kilo, kişiden kişiye oldukça değişkenlik gösterir. Örneğin aynı boyda, aynı vücut tipine sahip 2 insanın, kiloları birbirinden çok farklı olmasına rağmen, ikisi de kendi ideal kilosunda olabilir. Bunu belirleyen sizin kas ve yağ oranınızdır. Ayrıca yağın ve kasın vücuttaki dağılımıdır. (Amaç kilo almaksa da aynı durum geçerlidir, bunun net ölçüsü yoktur.) Bu nedenle sadece bir kilo hedefi koyarak ilerlemek sağlıklı değildir. Aynadaki görüntüye odaklanmak önemlidir. Elbette kilonuza göre ve görüntünüze göre, “öncelikle 3 kilo verelim/alalım,” denebilir. Ama direkt görüntünüze ve kilonuza bakarak “siz şu an 60 kilosunuz, ancak 49 kiloya geldiğinizde ideal kilonuza ulaşmış olacaksınız” DENEMEZ. DENMEMELİDİR. Bu yüzden, elbette amacınız kilo vermekse, kendinize başlangıç olarak bir “verilecek kilo hedefi” koyabilirsiniz. Ancak kilo verdikçe, spor yaptıkça ve sıkılaştıkça, kendinizi görerek ideal kilonuzu bulacaksınız. Bu nedenle lütfen benden, sizin bilgilerinize ve vücudunuza bakarak net şekilde kaç kiloya düşmeniz ya da kaç kiloya çıkmanız gerektiğini söylememi beklemeyin.
-
Eğitim sisteminde tahmini yağ oranım neye göre hesap ediliyor?
Ortalama olarak doğruya yakın sonuç veren bir yöntem olan: boyun çevresi – bel çevresi – kalça çevresi oranıyla hesaplanan yağ ölçümünü kullanmaktayım. Burada bir diğer parametre ise boyunuz. Hesap yapılırken kişinin boyu ve diğer 3 bölgenin santim değeri yazılır. Bunların hepsi ile bir yağ oranı çıkar. Bunun bir formülü var ve siz de internetten vücut ölçüleri ile bunu hesaplayabilirsiniz. Gerçeğe yakın sonuç veren gayet güzel bir ölçüm türü. Burada dikkat etmeniz gereken şey, boynunuzun çevresini ölçerken tam olarak mezuranın ucu ortada (âdem elması üzerinde) buluşacak şekilde ölçmeniz. Belinizi ölçerken ise göbek deliğine göre hiza almıyoruz. Tek yapmanız gereken belinizin en ince yerinden ölçmeniz. İster göbek deliğinden 5 parmak üstte olsun ister 3 parmak fark etmez. Sizin belinizde en ince yer neresi ise mezurayı oranın çevresinden geçirerek ölçüm alın. Kalça çevresini ölçerken ise (basen çevresi değil!) yandan aynada kendinize baktığınızda poponuzun en çıkık olduğu kısma bakın. Poponuzun bu en çıkık olduğu kısmın tam üstünden geçecek şekilde mezurayı geçirin ve önde kasıklarınızın hizasında ortada mezura birleşecek şekilde ölçüm alın.
-
Yağ ve kas oranımı ölçtürmem gerekir mi? Spor salonlarındaki ya da diyetisyenlerdeki “Tanita” benzeri cihazlar ile ölçüm yapmalı mıyım?
Hayır! Bu tarz, üzerine çıplak ayak ile çıkıp, bir süre bekleyip size vücudunuzdaki yağı ve kası gösterdiği iddia edilen cihazların hiçbiri gerçek sonuçları veremez. Bu tarz cihazların en uygun koşullar içinde dahi doğruluk oranları maksimum %60’tır. Kişinin zaten genelde doğru koşullar içinde ölçümü yapılamaz ve bu oran %50’lere kadar düşer. Yarısı yanlış olan saptırılmış bir raporun bize faydası ne olabilir? Yağ ve kas ölçümünü en doğru şekilde yapabileceğiniz ölçüm türü: Kaliper ölçümdür. Bunu da doğru şekilde uygulamayı bilen, yapan bir yer bulmak kolay olmayacaktır. Ben kendim, profesyonel bir sporcu olarak dahi, yağ oranımı bugüne kadar 1 kere ölçtürdüm. Bu nedenle şunu açıkça diyebilirim ki, bu tarz bir olaya girmenize gerek yoktur. Aynalar yalan söylemez, görüntü yalan söylemez. Siz zaten yeterli şekilde yağsız bir görüntüye kavuştuğunuzda, yağ oranınızın sağlıklı ve ideal olduğunu bizzat kendiniz bile anlayabilirsiniz. Benim eğitimde ölçü aldığım şey, görüntünüzdür.
-
Eğitim süresince ne kadar değişim olur? Ne kadar değişim elde ederim?
Buna belirli ve net bir cevap vermek mümkün değildir. Bu sizin spor ve beslenme geçmişinizle, genetik yapınızla, vücut tipinizle, kan değerlerinizle ve daha pek çok değişkenle alakalıdır. Ayrıca elbette gönderilen beslenme ve antrenman programına ne oranda sadık kalacağınızla alakalıdır. Programlara sadık kalan herkeste (ciddi bir sağlık sorunu ya da altta yatan başka hormonsal bir sorun olmadığı sürece) gözle görülür gayet belirgin sonuçlar oluşacaktır. Yalnız elbette mevcut yağ ve kas oranınız dahi görülecek olan bu değişimin boyutunu etkiler. Yani bu soruyu soran kişiye, net cevap vermek imkansızdır. Bu süreçte sormak yerine, uygulamaya odaklanmak gerekir.
-
Kullandığım ağırlıkları nasıl belirlemem gerekiyor? Kaç kilo ile çalışmalıyım? Ağırlıkları neye göre arttırmam lazım?
•Kondisyonunuzu ve gücünüzü uzaktan benim kontrol etmem ve tayin etmem mümkün olmayacaktır. Bu nedenle kullanacağınız ağırlığa karar vermesi gereken siz olacaksınız. Bir örnek ile ilerleyelim. Size biceps curl (kol bükme) hareketini 15 tekrar olarak verdiysem; elinize aldığınız dumbbell’lar ile 15 tekrarı hareketin açısını bozmadan tamamlayabilmeniz gerekir. Ancak 15 tekrarı çok kolay tamamlıyor, neredeyse o ağırlık ile 5-10 tekrar daha yapabilecek gibi hissediyorsanız: seçtiğiniz ağırlık çok hafiftir. Doğru olanı, hareketin istenilen tekrar sayısının son 2 tekrarına geldiğinizde biraz zorlanma yaşamanızdır. İdeal ağırlık böyle belirlenir. 15 tekrarlı hareketin 13. Tekrarında bir zorlanma ve direnç hissediyorsanız, doğru ağırlık kullanıyorsunuz demektir.
•Ağırlık arttırmayı, 2 haftada 1 deneyebilirsiniz. Eğer evde antrenman yapıyorsanız, ağırlıklar hafif gelmeye başladığında 12 tekrarlı hareketi 15 tekrar, 15 tekrarlı hareketi 20 tekrar yapabilirsiniz. Bu da bir çözüm olarak kullanılabilir. (Evde yeterli ağırlık yok ise)
•Ağırlıkları daima arttırmanıza gerek olmayacaktır. Bu konuda kendinizi strese sokmayın. İllaki her 2 haftada 1 ağırlıkların artması gerekmez. Bu da amacınıza göre değişebilir. Sizin gücünüze göre değişebilir. Ayrıca antrenman yoğunluğunu arttıran süper set, drop set, triset, giant set tarzı sistemler kullandırıyorsam; ağırlık arttırmanız mümkün olmayabilir.
• Odaklanmanız gereken şey, kasınızı iyi çalıştırmaktır. Kaç kilo ile olursa olsun, yaptığınız harekete odaklanarak yapın. Çalıştırdığınız kası düşünün, hareketleri boşa yapmayın!
-
Whatsapp destek hattı var mı? Sorularımı wp kullanarak sorabilir miyim?
Evet, sorabilirsiniz fakat her zaman için uygulama üzerinden soracağınız sorulara daha hızlı geri dönüş olacağını unutmamalısınız.