Selülitten Kurtulmanın Yolları

  • Anasayfa
  • Selülitten Kurtulmanın Yolları

Selülitten Kurtulmanın Yolları

Blog Image
  • Simge Topcu
  • 19.12.2022

Kadınların hemen hemen %95’inde bulunan selüliti basit şekilde,
deri altında bulunan, birikmiş yağ hücrelerinin kan dolaşımını
bozması ile oluşan bir durum olarak tanımlayabiliriz. Bu yazımızda
bunu azaltmak için yapabileceğimiz şeyleri ve kullanabileceğimiz
ürünleri inceledik.

 

1- Yeterli ve dengeli beslenin: Karbonhidrat, protein ve yağ gibi makro besin ögelerinin günlük ihtiyacınız kadar alınması gerekmektedir. İhtiyaçtan fazla alınan bütün besin ögeleri vücutta yağ hücrelerinde depolanır. Yağ miktarının artması da damarlarda baskıya neden olarak selülit oluşumuna neden olur. Özellikle yağ içeriği yüksek besin ve rafine şeker tüketimine dikkat etmeniz gerekmektedir. Size özel beslenme programı hazırlanmasını isterseniz eğitim paketlerine göz atabilirsiniz.

 

2- Omega 3 yağ asidi içeriği zengin besinleri tüketin: Sağlıklı bir kan dolaşımı için damar sağlığı çok önemlidir. Omega 3 kaynakları damar sağlığı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle selülit oluşumunun önlenmesinde oldukça etkilidir. Balık, ceviz, badem, semizotu ve keten tohumu Omega 3 içeriği yüksek besinlerdir. Özellikle keten tohumu kolajen üretimine katkıda bulunarak cilt sağlığı üzerinde yararlı etkisinin yanı sıra vücuttaki östrojen düzeylerinin düzenlenmesiyle de selülitle savaşta önemli yere sahiptir. Beslenme ile her zaman yeterli derecede alamadığımız zamanlarda dönemsel olarak dışarıdan takviye olarak alınması uygundur.

Ürüne linke tıklayarak ‘Simge10’ kodu ile https://www.aloprotein.com/biowell-luazu-omega-3-vitamin-d3-60-kapsul indirimli sahip olabilirsiniz.

 

 

3-  Daha fazla kolajen tüketimine önem verin: Cildinizin esnekliği, güçlü dokusu ve sağlıklı görünümü için kolajen miktarı çok önemlidir. Vücudun yaşla birlikte azalan kolajen miktarı belirli miktarlarda gıdalardan alınabileceği gibi dışarıdan besin takviyesi olarak da alınabilir.


Ürüne linke tıklayarak ‘Simge10’ kodu ile https://www.aloprotein.com/nutripure-doypack-pure-collagen-150-gr indirimli sahip olabilirsiniz.

 

 

4-  Bol su tüketin: Vücudunuzdan toksinleri atabilmek, dokuları besleyebilmek, cildinizin esnekliği için gerekli nemi sağlayabilmek için günde ortalama 2.5-3 litre su tüketmelisiniz.

 

 

5-  C, E ve D vitamini yüksek besinler tüketin: Bu vitaminler antioksidan özelliklerinden dolayı kolajen üretimine destek olarak derideki çukurlaşmayı önler. Limon, brokoli, ıspanak, kereviz, kayısı, domates gibi meyve ve sebzeler; C, E ve D vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler E vitaminini yüksek oranda içerir.


 

Ürüne linke tıklayarak ‘Simge10’ kodu ile https://www.aloprotein.com/nutrich-eferich-c-1000-mg-20-efervesan-tablet indirimli sahip olabilirsiniz.

 

6- Düzenli egzersiz yapın: Günlük yapılan kuvvet egzersizleri kasları güçlendirerek, yağ hücrelerinin büyümesini engeller ve böylece vücudun sıkılaşmasını sağlar. Kan dolaşımını artırarak da bölgedeki toksinlerin atılmasıyla selülit önlenebilir. Hedefinize özel kendiniz için program hazırlatmak isterseniz eğitim paketlerimize göz atabilirsiniz.

 

7- Hücre yenilenmesini hızlandırarak daha pürüzsüz ve sıkı bir cilt görünümü sağlayan kuru fırçalama yöntemini günlük bir rutin haline getirin. Bunun için duş öncesi cildiniz kuruyken ya da uyumadan önce 5 dakikanızı ayırmanız yeterli. Ne faydası mı var? Mikrosirkülasyonu geliştiriyor, lenfatik sistemi uyarıyor, toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor, vücudu dinlendiriyor ve gözeneklerin açılmasını sağladığı için sonrasında uygulanacak selülit giderici kozmetik ürünlerin etkisini artırıyor.

 

8-  Sigara ve alkol kullanmayın: Alkol ve sigara, birçok metabolizmaya etki ettiği gibi selülit oluşumunu da etkiler. Alkol dolaşım yollarını ve sıvı dengesini etkileyerek, sigara ise deri incelmesine ve dolaşım sorunlarına neden olarak selülit oluşumunu tetikler.

 

9- Selülit masajı, selülit olan bölgelere yönelik yapılan özel bir masajdır. Dolaşımın artması için sıkıştırma ve yuvarlama masaj teknikleri kullanılır. Kan dolaşımının artması sağlanarak, iyileşme
süreci hızlandırılır.