Selülitten Kurtulma Yolları

  • Anasayfa
  • Selülitten Kurtulma Yolları

Selülitten Kurtulma Yolları

Blog Image
  • Simge Topcu
  • 11.11.2022

SELÜLİT NEDİR?

Hemen hemen her kadının kabusu olan selülit, kadınlarda erkeklere oranla çok daha fazla görülür. Selüliti basit şekilde, deri altında bulunan, birikmiş yağ hücrelerinin kan dolaşımını bozması ile oluşan bir durum olarak tanımlayabiliriz. Portakal kabuğuna benzer bir görüntüsü olduğundan, tasvir edilirken genellikle bu şekilde anlatılır. 

SELÜLİTİN SEBEPLERİ NELERDİR?

Sebebi genetik, hareketsiz yaşam ya da hormonal olabilir. Elbette vücut yağ oran, yaş faktörü ve cilt kalınlığı da selülit görünümünü etkileyen unsurlar arasındadır. Ancak kilolu olup olmamakla alakası yoktur. Yani fazla kilosu olmayan kişilerde selülit görünmez, diyemeyiz. Çünkü zayıf ya da kilolu olsun herkeste görülebilen bir durumdur. 

En çok olduğu bölgeler kalça, bacak ve karın olarak sıralanabilir. Kadınlarda daha çok görülmesinin bir sebebi ise östrojen hormonu ile alakalıdır. Bu hormon selülit oluşumunda oldukça etkilidir. Hamilelik ve menopoz dönemlerinde selülitte artış görülmesi olasıdır. 

SELÜLİTTEN KURTULMANIN TEMEL YOLLARI NELERDİR?

Hayat tarzınızı değiştirerek, beslenme tarzınızı düzelterek, düzenli spor yaparak ve su tüketerek bu görüntüden kurtulmanız mümkündür. Ancak istikrar ve alışkanlık kazanmak oldukça önemlidir. Zaten vücut yağ oranınız normal seviyede değilse, sağlıklı beslenmiyorsanız, spor yapmıyorsanız ve çok hareketsiz yaşıyorsanız öncelikle bunları düzeltmelisiniz. Özellikle, su içme alışkanlığı edinmeniz bu konuda sandığınızdan daha önemli. Su tüketimi, cilt sağlığınız ve kan dolaşımınız için dikkat etmeniz gereken en önemli unsur. 

https://simgetopcu.com/egitimler/mukemmel-kalcalar/

Eğer tüm bunları uyguluyor oldukça sağlıklı bir hayat yaşıyorsanız ve yağ oranınız normal olmasına rağmen hala selülitiniz varsa, bu da normal bir durumdur. Öncelikle selülit görüntüsünün normal olduğunu anlamak, bunun çoğu insanda var olduğunu bilmek gerekiyor. Peki yine de bu görüntüyü azaltmanın başka yolları var mı? Evet, elbette. 

 

SELÜLİT BAKIMLARI NEDİR? NASIL UYGULANIR?

Temel olarak saydıklarımın yanında burada belirteceğim diğer yöntemler ile selülit görüntüsünden kurtulma şansınızı arttırabilirsiniz.

BU YÖNTEMLERDEN İLKİ: MASAJ.

Sanıldığından çok daha etkili olan, düzenli şekilde uygulandığında ciddi anlamda iyileşme sağlayacak bir yöntemdir. Selülit bir dolaşım sorunudur, deri altında oluşan bu sorunu gidermek adına yaptırılan ya da yapılan masajlar oldukça etkili sonuçlar doğurabilir. 

Masajı yaptırabileceğiniz gibi evde kendinize de yapabilirsiniz. Dairesel hareketlerle ve aşağıdan yukarı doğru ovma hareketleri ile selülitli bölgeye düzenli şekilde masaj yapabilirsiniz. Uygulayacağınız masajlar zamanla bu bölgedeki görüntünün iyileşmesine katkıda bulunacaktır. Çünkü böylece bölgedeki kan dolaşımını arttırmış olacaksınız. 

BİR DİĞER YÖNTEM İSE YİNE AYNI MANTIKLA İLERLENDİĞİNDE KARŞIMIZA ÇIKAN FIRÇALAMA UYGULAMASI.

Bir vücut fırçası ile düzenli şekilde sorunlu bölgeyi her gün fırçalayabilirsiniz. Fırçalama işlemini aşağıdan yukarı doğru yapmanız daha faydalı olacaktır. Fırçalama işlemi ile masajı dönüşümlü şekilde de uygulama şansınız var. Böylece her iki işlemden de aldığınız verimi arttırabilirsiniz. 

Bunlara ek olarak, düzenli olarak kese yapmanız da hem cilt görüntüsünü güzelleştirecek hem de kan dolaşımını arttıracaktır. Bu alışkanlığı edinmenizde fayda var.

SON OLARAK, SELÜLİT DENDİĞİNDE HEMEN AKLA GELEN İLK ŞEYLERDEN BİRİ OLAN: KREMLER!

Gerçekten işe yarıyorlar mı diye çok fazla akıl karışıklığına yol açan kremler ve yağlar… Evet, elbette belli bir oranda işe yarıyorlar.

Dikkat etmeniz gereken, kullanacağınız kremin içeriğidir. Selülit için özel olarak oluşturulmuş, içerikleri oldukça faydalı olan kremler var. Bunlara ek olarak kullanılabilecek doğal yağlar da mevcut. Zaten masaj yaparken bir yağ ya da krem kullanmanız hem işinizi kolaylaştıracak hem de alacağınız etkiyi arttıracaktır. 

BU YAĞLARA ÖRNEK OLARAK:

Tarçın yağı, portakal kabuğu yağı, hindistan cevizi yağı, kekik yağı, limon yağı sayılabilir. Listeyi uzatmak mümkündür.

 

SONUÇ:

Kremler ve yağlar tek başına işe yaramaz. Masaj ve fırçalama uygulamaları da tek başına işe yaramayacaktır. Öncelikle saymış olduğum temel şeyleri alışkanlık haline getirip sağlıklı yaşamı hayat tarzınız haline getirmelisiniz. Sonra ise bu saymış olduğum diğer yöntemleri ritüelleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Sadece selülit kremlerinden medet umarak, fırçalardan medet umarak elbette selüliti yok etmeniz mümkün değildir. Bunlar ek, takviye yöntemlerdir. Siz sağlıklı besleniyor ve yaşıyorsanız, selülit bakımı sürecinize ek olarak oldukça fayda sağlayacaklardır. 

https://youtu.be/CBF_uIagXvI