Pre-Workout Nedir ve Nasıl Kullanılır?

  • Anasayfa
  • Pre-Workout Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Pre-Workout Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Blog Image
  • Simge Topcu
  • 07.12.2022

Pre-Workout Nedir?

 

Düzenli olarak spor yapan kişiler, supplement çeşitlerinden faydalanır. Bu tip ürünler, disiplinli ve ağır antrenmanlarda fiziksel gelişim hedeflerine ulaşmayı kolaylaştırabilir. Kelime anlamı “antrenman öncesi” olarak bilinen pre workout ürünlerinin kullanım şekli, isminden de anlaşılacağı gibi antrenman öncesinde alınır. Bu şekilde istenilen sonuçlara ulaşmaya yardımcı olur. Pre workout ürünleri, uyarıcı ve enerji verici maddeler içerir. Bu maddeler sayesinde spor yapan kişinin sinir sistemi uyarılır.  

 


Nasıl ve Ne Zaman Kullanılır?


Pre workout kullanımı, antrenman başlamadan 15-30 dakika önce yapılmalıdır. Toz formda olan ürünler sıvı ile karıştırılarak tüketilir ve kasların enerji seviyesini artırır. Böylece yoğun süreçte yüksek performans sergilemenize imkân tanır. Supplementlerin formülleri, çeşitli kriterlere göre değişebilir. Bu nedenle pre workout ürünlerinin kullanım talimatlarına uymak gerekiyor. İlk kullanımda, alınması gereken dozun yarısı tüketilebilir. İlerleyen zamanlarda ise normal doza geçebilirsiniz. Çeşitli rahatsızlıklara sahip olan kişilerin ise pre workout ürünlerini kullanmadan önce uzman hekime danışması önerilir. Ayrıca pre-workout çok tok karna kullanılmamalıdır. Ana öğünden 2-3 saat geçmiş olması daha iyi verim almanızı sağlayacaktır.

 

 

Önemi Nedir?


Dayanıklılık antrenmanları gibi antrenmanlarda kasların tamamen tükenmesini önlemek için enerji seviyelerinin yüksek olması gerekir. Antrenman öncesi yiyecekler ve takviyeler dikkatli bir şekilde seçildiğinde, performans ve enerji seviyesi yükselebilir, yorgunluk hissi gecikebilir. Antrenman öncesi enerji için beslenme, bir öğün atıştırmalık veya takviye gıda ile gerçekleştirilebilir. Ancak protein ve karbonhidrat her üçü için de ön planda olmalıdır. Karbonhidratlar doğrudan vücudun enerji düzeyleriyle bağlantılıdır. Vücutta daha sonra kan şekeri kullanımı için glikojen seviyelerini artırmaya yardımcı olan glikoz içerirler. Kan şekeri seviyelerinin yükselmesiyle birlikte, yakılabilecek enerji ortaya çıkar. Antrenman sırasında enerji seviyeleri hızla azalır. Pre workout takviyeler antrenman öncesi ve antrenman sırasında kas depolarınınve enerji seviyelerinin optimum performans için yüksek kalmasına yardımcıolabilir. İyi bir pre-workout’da arjinin, beta alanin, sitrülin ve kafeinin olmasını bekleriz.


Tüm bunlara ek L-theanine, L-sitrülin, Taurin ve TMG (trimethylglycine) içeren Nutripure Pre-Workout size iyi bir antrenman deneyimi sunacaktır. Ürünehttps://www.aloprotein.com/nutripure-your-pre-workout-150-gr?search=pre adresinden ‘Simge10’ indirim kodu ile avantajlı sahip olabileceğinizi unutmayın. Bu ürün sayesinde antrenmanda daha iyi odaklanarak daha yoğun pump hissi yakalayabilirsiniz. Ayrıca yorgun dönemlerde antrenman için ekstra enerji sağladığına da şahit olacaksınız.

 


Kullanırken nelere dikkat edilmeli?

  •  İlk kez deneyecekseniz ürüne yarım ölçek kullanarak başlayabilirsiniz.
  •  Geç saatlerde kullanımı içerdikleri sebebiyle uyku kalitesini etkileyeceğinden önerilmemektedir.
  •  Çeşitli rahatsızlıklara sahip olan kişilerin ise pre workout ürünlerini kullanmadan önce uzman hekime danışması önerilir.
  •  Ürün, beta-alanin adı verilen bir içeriğe sahiptir. Bu bileşik, vücutta geçici karıncalanma hissine neden olabilir.
  •  Ürünü çok tok karna kullanırsanız etkisini net şekilde hissedemeyebilirsiniz. Bu nedenle büyük bir öğün yaptıysanız, üzerinden 2-3 saat geçmiş olması gerekir.

https://www.youtube.com/watch?v=I-ebAC_1rh4&t=1