İnce Bir Bel İçin 5 Öneri

  • Anasayfa
  • İnce Bir Bel İçin 5 Öneri

İnce Bir Bel İçin 5 Öneri

Blog Image
  • Simge Topcu
  • 08.08.2023

Size belinizi inceltmek için 5 önemli maddeden bahsedeceğim.

1.Doğru Beslenme


Eğer konu karın bölgesi ve bel ise birinci altın kuralımız her zaman için beslenme ve bol su tüketimi olacaktır. Beslenmeniz iyi değilse, sağlıklı ve temiz değilse ne yaparsanız yapın maalesef beliniz incelmeyecek, göbeğiniz gitmeyecek ve alt karnınız erimeyecek. İsterseniz günde bin tane mekik çekin, isterseniz günde 3 saat kardiyo yapın kafanıza göre beslenip şeker ve paketli gıda tüketiyorsanız, çok yağlı besleniyorsanız, karbonhidratı kendinize göre çok fazla miktarda alıyorsanız; beliniz incelmeyecek ve karnınız gitmeyecek. Fakat belim incelsin diye çok düşük kaloriler ve makro değerler ile beslenirseniz sonuç sarkmış bir karın, deri kalitesini kaybetmiş bir vücut olabilir. Bu yüzden proteinden, liften ve kompleks karbonhidrattan zengin dengeli öğünler tüketmelisiniz. Beslenme hakkında detaylı bilgi ve programlama için benimle simgefitness@gmail.com adres üzerinden mail ile iletişime geçebilirsiniz.

2. Su Tüketimi


İkinci önemli konu ise su tüketimi ve ödem çayları. Ödem atmak ve gün içinde karındaki şişkinlikten kurtulmak için iki kilit nokta. Ödem çaylarını günde 2 bardak olacak şekilde tüketmenizi öneririm. (Elbette herhangi bir sağlık sorununuz yoksa!) Su tüketimini günde minimum 2,5 litre olacak şekilde hayatımıza uyarlamak önemli. Karnım çok fazla şişiyor çok su tükettiğimde, diyen öğrencilerim oluyor ve bu gayet normal. Gün içinde fazla su ve ödem zaten atılacak. Tabii hem su içip hem de sağlıksız beslenirseniz aldığınız su hücrelerde tutulacak ve ödem tutmuş olacaksınız.
 

3. Korse Kullanımı

Üçüncü madde ise benim de hem yarışma döneminde hem de sonrasında sıkça kullandığım ve oldukça faydasını gördüğüm korseler. Korsenin bir sürü türü var, daha detaylı bilgi için blog yazımı da okuyabilirsiniz. Kancalı model korseler elbette işe yarar fakat antrenman içinde lütfen kullanmayın. Bunun en önemli sebebi bazı hareketleri yaparken hareketin formunu bozmasıdır. Korseleri günde 3-5 saat aralığında kullanmanızı tavsiye ederim. 5 saatten fazla kullanmanızı önermem. Gün içinde istediğiniz saat aralığında kullanabilirsiniz. Fakat her şey gibi düzenli kullanıldığında sonuç alınan bir üründür. Haftada bir iki kere kullanarak verim almayı beklemeyin ve aynı şekilde düzenli beslenmiyorsanız, suyu yeterince tüketmiyorsanız korse tek başına hiçbir işe yaramaz.
 

4. Karın antrenmanı yapmalısınız.

Toplumda sıkça sorulan sorulardan biri karın çalışırsam belim kalınlaşır mı? Eğer doğru ve dengeli şekilde çalışırsanız böyle bir şey mümkün değil. Ancak çok yüksek ağırlık kullanarak karın çalışırsanız bu mümkün olabilir. Karın antrenmanı bence haftada 2 gün idealdir eğer olacaksa en fazla 3 kere çalışılabilir. Karın kaslarınızı güçlendirmeniz çok önemli, sadece güzel bir görüntü için değil, düzgün postür ve duruş için büyük önem taşır. Güçlü bir karın kası ile çok daha yüksek ağırlıklar kaldırabilirsiniz ve hareketleri doğru yapma olasılığınız o kadar artar. Ancak şunu bilmekte de fayda var ki beliniz inceliği kalınlığı genetik yapınız ve vücut yapınız ile alakalıdır. Beliniz kemikli ise o kum saati vücuda erişemeyebilirsiniz ancak kendimizin en iyi ve sağlıklı haline ulaşmak nihai hedefimiz olmalı. Tamamen size özel hazırlanmış bir antrenman programı için benimle simgefitness@gmail.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Uzaktan eğitim paketlerini incelemek için linke tıklayabilirsiniz.https://simgetopcu.com/product?category=uzaktan-egitim


5.Stomach Vacuum / Vakum egzersizi

Belki duyanlarınız vardır bu tekniği. Benim özellikle yarışma dönemlerinde uyguladığım ve düzenli uygulandığında ciddi bir şekilde sonuç alacağınız bir yöntem. Bu yöntemi öğrenmek ve uygulamak için aşağıdaki linkten YouTube videoma ulaşabilirsiniz.
https://youtube.com/shorts/bqawFH85HYs?feature=share