Göbek Eritmek ve Karın Kası Yapmak!

  • Anasayfa
  • Göbek Eritmek ve Karın Kası Yapmak!

Göbek Eritmek ve Karın Kası Yapmak!

Blog Image
  • Simge Topcu
  • 14.03.2023

Bu yazıya göbek eritme egzersizlerini öğrenmek ve kısa yoldan göbeğinizdeki yağları eritmenin yollarını bulmak için girdiyseniz öncelikle şunu söyleyebiliriz ki ne göbeği eriten egzersizler vardır ne de göbek yağlarını kısa yoldan azaltmanın yolları! Göbek bölgesi yağları cinsiyetler arasında yağlanma şekilleri farklılık gösterebilse de, hem erkeklerin hem de kadınların en çok şikayet ettiği problemlerin başında gelir. Bu duruma genellikle yetersiz aktivite düzeyi ve egzersiz ile harcanandan daha fazla kalori tüketimi yol açmaktadır. Bu yazımızda genel olarak vücut yağ oranınızı düşürerek göbek eritme hedefinize nasıl ulaşabileceğinizi ele alacağız. 

Bel çevresinin yağlanmasının birçok sebebi olabilir. Hormonlarla ilgili faktörler, sindirim sistemindeki yavaşlık ve yaşanan bazı sindirim problemleri, hareketsizlik, düzensiz ve yanlış beslenme, alkol ve türevleri, yoğun stres ve sıkıntı bunlardan bazılarıdır. Göbek eritme diyeti diye bir diyet maalesef yoktur. Ancak göbek eritme hedefi için yapılabilecek birçok şey vardır! Göbek eritme hedefli bir diyette aranan ilk özellikler sürdürülebilirlik ve yeterli miktarda kalori açığıdır. Göbek eritme veya vücudun herhangi bir bölgesindeki yağları yakmak kalori dengesi konseptine bağlıdır. 
Karın kaslarımız için yediğimiz her şeyin önemi vardır, vücudumuza işimize yaramayan gereksiz besinleri alırsak istediğimiz karın kaslarına kesinlikle ulaşamayız. Öncelikle sağlıklı beslenmeyi ilke haline getirmemiz gereklidir. İlginç diyetler uygulamanıza gerek yok, sağlıklı beslenip vücudunuza gereksiz kalori yükleyecek besinlerden uzak durmaya çalışırsanız işiniz kolaylaşacaktır.

Karın kaslarınızı, üst beden ile alt bedeninizi birbirine bağlayan güçlü bir sütun olarak düşünün. Sağlam karın kaslarına sahip olmak, tüm faaliyetler için bir temel oluşturur. Tüm hareketlerimiz gövdeden güç alır oturduğumuzda, ayakta durduğumuzda, eğildiğimizde, bir şeyler aldığımızda, egzersiz yaptığımızda ve daha fazlasını yaptığımızda karın ve sırt omurgayı desteklemek için birlikte çalışır.  Bu kaslarımızın güçlü olması birçok duruş bozukluğuna iyi gelecek ve günlük yaşantınızda da size birçok konuda kolaylık sağlayabilecektir. İşte bu yüzden sadece estetik açıdan değil, onları güçlendirerek yaşam kalitenizi arttırmaya yönelik de çalışmalar yapmalısınız.

Etkili bir karın antrenmanı videosuna linke tıklayarak ulaşabilir ve rahatlıkla istenilen yerde uygulayabilirsiniz. https://youtu.be/TyIQxxh0G6g

Nasıl ilerlemeliyiz?

  • Kalori hesabı yapın: Aslında yapılması gereken kalori hesabıdır. Yeni başlayan bir sporcu iseniz kalori hesabı yapmak size biraz zor gelebilir fakat günlük kalori hesaplamasayfamızdaki adımları izleyerek bunu rahatlıkla yapabilirsiniz.
  • Antrenman sıklığını doğru ayarlayın: Ne demiştik, fazla çalışmak karın
    kasları için hiçbir işimize yaramayacaktır. Bu yüzden haftada en fazla 2
    gün karın kaslarımızı çalıştırmak yeterli olacaktır. Zaten indirekt
    çalışmalar da karın kaslarını çalıştırdığı için bu yeterlidir.
  • Bileşik egzersizler uygulayın: Omurganıza gereksiz yük bindirecek egzersizlerden kaçının, lakin doğru formlarını öğrenerek  Squat ,  Deadlift  gibi hareketleri de yapın. 
  • Kardiyo antrenmanlarınızı eksik etmeyin:  Kardiyo  antrenmanları yağ yakımından ziyade, antrenman kapasitenizi artırmak için de çok önemlidir. Hem enerji açığı oluşturmak hem yağ yakımını hızlandırmak için antrenmanlarınıza mutlaka kardiyo egzersizleri ekleyin. Karın kası için aşırı yüksek tekrarlar uygulamayın: Karın kaslarımız çok farklı kas grupları gibi davranmamıza gerek yoktur.

Ayrıca ince bir bel için 5 önemli maddeyi açıkladığım stomach vacuum videosuna linkten ulaşabilirsiniz.https://youtu.be/puzTyAPhUns

Elbette herkesin gözleri, kulakları, boyu, ten rengi farklı olabildiği gibi; karın kaslarımızın şekli de farklı olabilir.
İri, ufak, simetrik, yamuk…
Bu şekiller genetiktir, kimi insanda 8 parça olur, kiminde 4 parça. Bu yüzden “six pack” ve özellikle simetrik bir six pack için çok da takıntılı olmayın. Düz ve sert bir karın, daha sağlıklı bir hedef olacaktır.