Fitness Uzaktan Eğitim Nedir ? Online Koçluk

  • Anasayfa
  • Fitness Uzaktan Eğitim Nedir ? Online Koçluk

Fitness Uzaktan Eğitim Nedir ? Online Koçluk

Blog Image
  • Simge Topcu
  • 11.11.2022
  • Fitness Uzaktan Eğitim ya da Online koçluk, antrenman ve beslenme programlarını kapsayan bir eğitim sistemidir.  Kişinin sağlık durumu, spor geçmişi, hedefleri, istekleri ve daha pek çok farklı kriter göz önünde bulundurularak hazırlanan programlardan oluşur. Bu programlar beslenme ve antrenman programlarıdır.
  • Hazırlanan programlar sizin hedeflerinize ve imkanlarınıza göre düzenlenir. Burada en önemli faktör, programların tamamen size özel şekilde hazırlanmasıdır. Kalıp bir program yoktur. Bu nedenle size detaylı iki adet soru formu gönderilir. Bu formda hem antrenman hem beslenme düzeni ile ilgili sorular bulunur. Bu sorulara verdiğiniz yanıtlar dikkatle ve titizlikle okunduktan sonra sizin için en kullanışlı olacak, sizi hedefinize en doğru ve hızlı şekilde ulaştıracak programlar hazırlanır. 
  • Bir diğer önemli unsur, uzaktan eğitimde amaçlarınıza göre planlama yapılmasıdır. Uzaktan fitness eğitimi ile sadece kilo vermeye yönelik çalışmalar yapılmaz. Kas kütlesi arttırmak isteyenler, kilo almak isteyenler, sıkılaşmak isteyenler, esneklik veya kondisyon arttırmak isteyenler de benimle çalışabilir. 
  • https://simgetopcu.com/product?category=uzaktan-egitim

 

UZAKTAN EĞİTİM FAYDALARI NELERDİR?

 

  • Uzaktan eğitim sistemimin en önemli faydalarından biri, sizi enerji ve zaman israfından kurtarmasıdır. Yanlış yoldan, kulaktan dolma bilgilerle ya da etrafta gezen kalıp programlar ile ilerlediğinizde bu size hem zaman hem enerji kaybettirir. Boşa kürek çekersiniz, boşa yorulursunuz. Size hiçbir faydası olmayan ürünlere para harcar, spor salonundaki üyelik zamanınızı yanlış programlar ile heba edersiniz. Her kafadan bir ses çıkar ve siz hangisine inanıp ne şekilde devam etmeniz gerektiğine karar vermeye çalışırken, gelişmek yerine geriye gitmeye başlarsınız. Fitness uzaktan eğitim sisteminde, online koçunuz sizin için tüm bu detaylar ile ilgilenir. Aklınıza takılan her türlü soruyu cevaplar. 
  • Sadık kalacağınız tek bir kaynak, güveneceğiniz tek bir eğitmen olması sizi ileri taşır. Çünkü istikrarlı bir gelişme kaydedersiniz. Spor salonlarını dolduran, düzenli spora gitmesine ve aylar geçmesine rağmen bir türlü istediği verimi alamayan binlerce insan vardır. Genelde aynı yakınmaları duyar, aynı şeylerden şikayet edildiğini görürsünüz. İşte uzaktan eğitim sistemi tam olarak bu sorunları çözer. 
  • Günümüzde personal training sistemi ile online koçluk sistemi, size spor ve beslenme konularında yol gösteren hizmetlerdir. Ancak personal training yani bire bir özel eğitim, online eğitime göre oldukça pahalıdır. Burada online/uzaktan eğitimin bir diğer artısı da maliyet olarak daha düşük olması ve daha çok insanın ulaşabileceği bir hizmet olmasıdır. https://www.instagram.com/simgetutkutopcu2/

 

UZAKTAN EĞİTİM İŞE YARIYOR MU?

 

  • Bu sistemde, danışanın enerjisi, isteği, iradesi en önemli unsurlardır. Çünkü eğer danışanda istek ve azim yoksa, hazırlanan programların ve eğitimin bir değeri kalmayacaktır. Uzaktan fitness eğitiminin işe yarayıp yaramaması tamamen bu eğitimi alan kişinin programları ne kadar etkili ve düzenli kullandığıyla alakalıdır. Eğer programlara sadık kalırsanız, mutlaka sonuç alırsınız. Bu noktada tek istisna, hormonal ya da metabolizmayla ilgili hastalıkları olan kişilerdir. Bu tarz hastalıkları olan kişiler, programlara yüksek uyum göstermelerine rağmen daha geç ve düşük verim alabilirler. Ancak bu tarz herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişiler, eğitim sürecine sadık kaldıklarında ve programları hakkını vererek uyguladıklarında değişim ve gelişim elde ederler. 

Özetle, online koçluk sistemi, size varmak istediğiniz noktaya giderken yol gösteren bir harita görevi üstlenir. Tıpkı bir navigasyon gibidir. Size en düzgün, en kestirme ve aracınıza zarar vermeden, gitmek istediğiniz yere hangi yollardan gidebilirsiniz, bunu gösterir.