Diyette Yapılan 5 Büyük Hata

  • Anasayfa
  • Diyette Yapılan 5 Büyük Hata

Diyette Yapılan 5 Büyük Hata

Blog Image
  • Simge Topcu
  • 11.11.2022

Sanırım yetişkinliğe ulaşmış bireyler içinde hayatında hiç diyet yapmamış birine rastlamak artık oldukça zor. Herkes öyle ya da böyle sağlığında ve görüntüsünde iyileşme sağlamak adına yapmaya çalışıyor… Ama yapılan hatalar tüm bu süreci maalesef yokuşa sürüyor. Zaman, inanç ve para kaybına sebep olan pek çok süreç dinledim bu güne kadar. Diyet hikayeleri bitmez… Peki nedir yapılan bu 5 büyük hata?

 

YİYECEKLERİN KÖTÜ OLDUĞUNA İNANMAK!

Evet, kendinizi yiyecekleri yaftalarken bulabilirsiniz! Her şeyi aklınızda etiketlemekten ve sınıflandırmaktan; yiyemiyorsunuz. Yiyecekler kötü değildir, onlar hem sizi daha sağlıklı kılmak hem de hayattan keyif almanız için varlar. Ömrünüz boyunca bir yiyecekten tamamen vazgeçmek zorunda değilsiniz. Dengeyi bulmak zorundasınız.

 

DAİMA DİYET YİYECEKLER YEMEYE ÇALIŞMAK!

Diyet kola, diyet bisküvi, diyet çikolata… Kendinizi sürekli “light” ürünler tüketmek zorunda hissediyorsunuz. Bu da en büyük yanlışlardan biri. Sağlıklı ve dengeli beslenmek demek her hafta diyet çikolata yiyerek, diyet kola içerek yaşamak demek değildir. Bunu ayırt etmek lazım. Elbette o ürünlerden de tüketebilirsiniz, ancak kendinizi bir diyet ürünler çukurunda buluyorsanız büyük yanlış içindesiniz demektir…

HER ŞEY HEMEN OLSUN İSTEMEK!

Ah, işte bu herkesin kanayan yarası… 10 günde görmeyi umut ettiğiniz karın kasları, 1 ayda tamamen gitmesini umduğunuz selülitler… Sonra gelen hayal kırıklığı! Kendinize kısa süreli hedefler koyup tabiri caizse kendinizi yarış atına çeviriyorsunuz. Hedef koymak elbette güzel. Eğer hedefleriniz uzun vadeliyse, hayat boyu sürdürülebilecek bir plan ile işliyorsa… Hedefler bizi ayakta tutar, motive eder. Ama 1 ayda 10 kg vermeye çalışmak sadece yorar. 1 hafta ölüm diyeti yapıp, koşu bandında günü geçirmek sizi sadece yorar. Alamadığınız sonuçlar ise yılgınlığa neden olur. İnancınızı kaybedersiniz. Realist yaklaşımlar ve süreklilik; bu işin anahtarlarındandır.

 

O’NUN BU’NUN DİYETİ!

Bu diyeti Zeynep yaptı, 5 kilo verdi, eridi bitti… Hemen ben de yapayım’cılar! Toplumumuzda komşuya iyi gelen ilacı kullanmak isteği nasıl varsa; komşuya iyi gelen diyeti de uygulama isteği var artık. Beslenmenin, antrenmanın KİŞİSEL olduğunu kabullenmek lazım. Bu yüzden size özel hazırlanmış bir beslenme düzenine sadık kalmanız önemli. 

https://simgetopcu.com/product?category=uzaktan-egitim

 

DİYET KELİMESİNİN KENDİSİ!

Diyet, diye diye… Kendimizi yedik… Sağlıklı beslenme, dengeli beslenme, iyi bir beslenme alışkanlığı edinme. Kendinizi bunlara alıştırın. Yaptığınız şeyin bir bitiş tarihi olmasın. Beslenme düzeninizdeki dengeyi bulurken, dönemsel farklılıklar olacaktır. Ancak hayatınız boyunca diyette olduğunuzu düşünmek sizi zaten strese sokar. Bunun bir beslenme alışkanlığı olduğunu, sürekliliği olduğunu benimseyin. Kendinizi bir şeyden mahrum bıraktığınızı düşünmeyin. Beslenme alışkanlığınızda çok sık yer almayan ama yine de yiyebileceğiniz; yazın güneşin altında sizi mutlu edecek bir külah dondurma hala orada duruyor. Sakin olun, rahat olun…