Neden Fıstık Ezmesi Tüketmeliyiz?

  • Anasayfa
  • Neden Fıstık Ezmesi Tüketmeliyiz?

Neden Fıstık Ezmesi Tüketmeliyiz?

Blog Image
  • Simge Topcu
  • 09.01.2023

Severek tükettiğimiz besinlerden biri de fıstık ezmeleri fakat aşırıya kaçıldığında her besin gibi olumsuz etkiler yaratabilecek olan fıstık ezmesi, kararında tüketildiğinde oldukça faydalı olabilir.


Zengin yağ içeriği sebebi ile kalori bakımından epey yoğun olan fıstık ezmesinin, birim kalori başına fiyatı oldukça uygun. Diyetteki denge içerisine sığdırılabildiğinde, kalori açığı tamamlamak ve pratik bir şekilde kalori tüketebilmek adına çok uygun fiyatlı bir seçimdir. Bu nedenle kilo almaya çalışan bireyler için hesaplı bir besin olduğunu söyleyebiliriz. Fıstık ezmesi, harika bir egzersiz öncesi ve sonrası besinidir. İçindeki yağ ve karbonhidratları ile sizi tüm egzersiz seansı boyunca yeterli enerjiyle dolduracaktır. Ayrıca kas sağlığının iyileşmesinde anahtar rol oynayan potasyum açısından da zengindir. Tabii ki faydaları bununla sınırlı değil, gelin detaylıca inceleyelim.

 Fıstık ezmesi protein deposudur, kas yapımına ve onarımına yardımcı olur. Protein açısından o kadar yüksektir ki, düzenli olarak egzersiz yapanlar için beslenme listelerinin başındadır. Protein oranının yüksek olmasının bir yararı da vücutta uzun süre tokluk hissi sağlar. Fıstık ezmesi, tatlı veya şekerli yiyecek krizlerini önleyen lif ve proteine sahiptir. Öğünler arasındaki süreyi uzatır ve uzun süre kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
 

Yer fıstığının içindeki E vitamini, çinko, magnezyum ve niasin beyin aktivitesinidestekler.
 

Fıstık ezmesi yüksek oranda doymamış yağlara sahiptir. Kalbe iyi gelen sağlıklı yağlar içerir ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. İçeriğindeki doymamış yağlar sayesinde tip 2 diyabete yakalanma riskini azaltır. Harvard Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda, konuyla ilgili şaşırtıcı sonuçlar elde edildi. Çalışmalara göre, düzenli olarak fıstık ezmesi tüketen kadınların, hiç yemeyenlere kıyasla %21 azalmış diyabet riskine sahip olduğu ortaya çıktı.
 

Fıstıklardaki triptofan adı verilen aminoasit, uyku hormonu, melatonin ve mutluluk hormonu vücuttaki serotonini artırır. Dolayısıyla sizi sakinleştirir, vücudunuzun süreçlerini yavaşlatır ve iyi bir gece uykusunu teşvik eder. 
 

Potasyumun bir diğer harika özelliği ise, kan basıncını düşürebilir. Bu etki, fıstıkların zengin olduğu bir başka element olan magnezyum ile desteklenir. Ancak bunun için fıstık ezmesinin tuzsuzunu tercih etmeniz gerekir.
 

 Stres hormonu, kortizol seviyelerini normalleştirmeye yardımcı olabilecek beta- sitosterol adı verilen bir bitki olan sterol içerir. Sağlıklı yağların, antioksidanların, demir, magnezyum, kalsiyum ve C vitamininin eksikliğini telafi etmenize yardımcı olur, bu da kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. 
 

 Vücutta yeterince lif bulunması, her şeyin optimum verimlilikle çalışması için gereklidir. Fıstık ezmesi sadece bir çorba kaşığında bir gram lif sağlar. 
 

 

Benim sıklıkla hem öğünlerimde hem de fit tariflerimde kullandığım, kıvamından, fıstıklarının kalitesinden ve lezzetinden emin olduğum Nutrich Creamy Doğal Fıstık Ezmesi her zaman için favorim. Üstelik birçok aromalı seçeneğiyle. Ürüne Alo Protein sitesinden ‘Simge10’ kodu ile indirimli sahip olabilirsiniz.

Bu ürüne linkten ‘Simge10’ kodu ile indirimli sahip olabiliriniz. https://www.aloprotein.com/nutrich-richnut-creamy-dogal-fistik-ezmesi-350-gram