Inulin Nedir? Faydaları Nelerdir?

  • Anasayfa
  • Inulin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Inulin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Blog Image
  • Simge Topcu
  • 12.01.2023

İnülinin, sindirim sağlığını iyileştirmek, kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin emilimini artırmak ve bağırsakta yararlı bakterilerin büyümesini desteklemek için bir prebiyotik görevi görmek de dahil olmak üzere sağlığa çeşitli faydaları vardır. Genellikle düşük kalorili bir tatlandırıcı olarak, belirli yiyecek ve içeceklerde şeker yerine kullanılır. Unlu mamuller, süt ürünleri ve atıştırmalıklar dahil olmak üzere çok sayıdaki gıdanın dokusunu ve beslenmesini iyileştirmek için bir gıda katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.
 

İnülin Ne İşe Yarar?


İnsan sağlığı açısından sindirim sistemi büyük bir öneme sahiptir. Sağlıklı bir sindirim olmadığında, sağlıklı bir vücuttan bahsedilemez. İşte inülin bu noktada devreye girer ve sindirim sürecini birçok açıdan olumlu olarak etkiler.

  •  Bağırsaklardaki yararlı bakterilerin oluşmasını destekler.
     
  •  Prebiyotik olması nedeniyle sindirim sistemini olumlu etkiler.
     
  •  Lifli yapısı, sindirim sürecini kolaylaştırır ve kabızlık gibi sindirim sorunlarının oluşmasını engeller.

Bu ürüne linkten ‘Simge10’ kodu ile indirimli sahip olabiliriniz. https://www.aloprotein.com/nutripure-inulin-150-g

Faydaları Nelerdir?
 

Lifli yapısı ve ince bağırsaklardan sindirilmeden geçmesi,  inülinin  insan sağlığına birçok olumlu etki yapmasını sağlar. Söz konusu olumu etkilerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:
 

  •  Düzenli bağırsak hareketlerini destekler, sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı engeller.
     
  •  Bir prebiyotik olan inülin, bağırsaktaki yararlı bakterilerin çoğalmasını teşvik eder. Bu durum ise sindirim sağlığı açısından çok önemlidir.
     
  •  Bağırsaklardaki yararlı bakteri florasının korunmasını destekler.
     
  •  İnülin, glisemik ve lipid parametrelerini iyileştirerek diyabet ve komplikasyonlarını kontrol etmeye yardımcı olabilir.  (1)
     
  •  İnülin; unlu mamuller, süt ürünleri ve atıştırmalıklar gibi çok sayıda gıdanın dokusunu ve besleyiciliğini iyileştirmek için kullanılır.
  •  Bir gıda katkı maddesi olarak kullanıldığı ürünlerin lif içeriğini arttırmaya yardımcı olduğu gibi tatlarını ve genel yapılarını da olumlu anlamda değiştirir.
     
  •  Yüksek seviyedeki kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur.

 

Nasıl Kullanılır?


Yemeklerinize, içeceklerinize ve karışımlarınıza bu ürünü ekleyebilir ve tükettiğiniz gıdaların lif miktarını artırabilirsiniz. Saf ve aromasız yapıda olan ve %85 oranında lif içeren bu ürünü AloProtein güvencesiyle hemen sipariş edebilirsiniz. Smoothie ya da protein tozu ile yaptığınız içecek karışımlarına 2 ölçek (1 porsiyon) ürünü ekleyerek her gün tüketebilirsiniz. Eğer toz kolajen kullanıyorsanız bu üründen içtiğiniz kolajene ekleyerek de tüketebilirsiniz.

Bu ürüne linkten ‘Simge10’ kodu ile indirimli sahip olabiliriniz. https://www.aloprotein.com/nutripure-doypack-pure-collagen-150-gr

Aldığınız lif oranını artırmak açısından, antrenman sonrası içtiğiniz BCAA ve Glutamin tarzı aminoasit karışımlarının içerisine de aynı şekilde ekleyerek tüketebilirsiniz.

Bu ürüne linkten ‘Simge10’ kodu ile indirimli sahip olabiliriniz. https://www.aloprotein.com/nutripure-doypack-bcaa-4:1:1-150-gr

Ürün aromasız olduğu için, kendi günlük düzeninizde kullandığınız
farklı gıda takviyelerinin içerisine ekleyerek tüketmeniz mümkün.
Özellikle kabızlık sorunu çekenler ve bağırsak sağlığını ve sindirimi
desteklemek isteyenler bu üründen her gün 2 ölçek kullanabilir.